PROSERT`i tercih edenler :  |  Çayırağası Vip Turizm   |  Kerim Sefer Halı   |  Ekşioğlu İnşaat A.Ş.  |  Kalecik Şarapları  |  Dinarsu Halı  |  Securitas Turkey (Kare Güvenlik)  |  Fatih Gebze Devlet Hastanesi  |  Anatolia Logistics  |  Clup Hotel Sera  |  Birlik Siğorta A.Ş.  |  Kent Turizm Taşımacılık   |  MSTlabor Laboratuar Hizmetleri  |  Aselsan Elektronik  |  Kanatlı Alışveriş Merkezi  |  Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri  |  Yurtiçi Lojistik   |  Atasay Kuyumculuk  |  Altınbaş Holding - Altınbaş Kuyumculuk   |  Aksa Doğalgaz   |  Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi   |  Meteksan Matbaacılık   |  Meteksan Sistem ve Bilgisayar A.Ş.   |  GÖZTEPE Spor Kulübü  |  
HABERLER 
Sektörel Gelişmeler İçin EMAİL List 
ÜYE GİRİŞİ 
  Üye
  Şifre
  Statü
Online Formlar Sertifika Arama Logolar&Talimatlar Bize Ulaşın
BRC_Belgesi

  

BRC - Gıda Standardı

1998 yılında İngiliz Perakendeciler Birliği (BRC), endüstrideki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, BRC Gıda Teknik Standardını geliştirdi.

Standardın amacı perakendecilerin çalıştığı kendi markası ile gıda üretimi yapan üreticileri değerlendirmektir. Standard, perakendecilerin ve gıda üretimi yapan marka sahiplerinin, güvenlik ve kalite ile ilgili gerekli özeni göstermesi ve gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardını sağlaması amacıyla oluşturulmuştur. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmeleri gerekmektedir.

BRC Gıda Standardı; HACCP Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü, Süreç Kontrolü, Personel bölümlerinden oluşmaktadır.

BRC Gıda Standardı, gıda işlenmesini kategorize etmiş ve 6 başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar.
1. İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı ve beyaz et- balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri),
2. Üretim (Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze),
3. Günlük Yiyecekler(süt ve süt ürünleri, yumurta),
4. Pişirilerek dondurulmuş, yemeğe yada pişirmeye hazır et ve balık ürünleri,
5. Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri,
6. Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri).
 
BRC'nin Faydaları: 

BRC standardının uygulanması sayesinde pek çok fayda sağlanır, bunlardan bazıları;
 
 
-  Akredite edilmiş bir 3. taraf belgelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilmek ve belgelendirilmek sektör içinde belli bir ayrıcalık sağlar. 

- Hem üreticiler hem de tedarikçiler için geçerli olan ortak ölçme ve değerlendirme kriterleri, gıda perakendecileri ve tedarik zinciri içindeki diğer organizasyonların değerlendirme yapmasında yardımcı olur. 

 

 

 

- Standard; kalite, hijyen ve ürün güvenliği konularını detaylı bir şekilde kapsadığından bu konulara yönelik başka sertifikasyon hizmeti alınmasına gerek kalmaz. 
 
Yapılan denetimler ve ortaya çıkan düzeltici faaliyetlerin takip edilmesi ile belgelendirilen firma sürekli gelişen ve iyileşen bir kalite, hijyen ve ürün güvenliği sistemi kurmuş olur.  

BRC Kimler için uygundur?

Ürün veya menşe ülkeden bağımsız olarak özellikle İngiliz perakendecilere gıda ürünleri tedarik eden kuruluşlar için uygundur. Çoğu durumda, bu standardın belgelendirilmesi, İngiliz perakendecilerini tedarik etmede bir ön koşuldur.

BRC Gereklilikler

Standardın başlıca gereklilikleri HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sisteminin kabul edilmesi ve uygulanması, belgelenmiş ve etkin bir kalite yönetim sistemi ve fabrika ortamı standartlarının, ürünlerin, süreçlerin ve personelin kontrolüdür.

BRC Akreditasyonumuz

Prosert Uluslararası Belgelendirme Ltd. Şti.' nin temsilcisi olduğu; VNZ (Verification New Zealand) Ltd. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve BRC belgelendirme hizmetini JAS-ANZ akreditasyonu ile gerçekleştirmektedir.